Piers Morgan, cunoscut prezentator al emisiunii „Good Morning Britain” de la BBC, a demisionat în martie după ce a acuzat-o pe Meghan Markle că a mințit în interviul cu Oprah Winfrey. Ducesa de Sussex a afirmat că nu a fost crezută de familia regală că trece prin frământări mentale. Morgan a spus categoric: „N-aș crede-o nici dacă mi-ar prezenta buletinul meteo”, relatează Insider.

Prințul Harry și Meghan, ducele și ducesa de SussexFoto: princeofwales.gov.uk

Într-o convorbire de joi cu Dan Wootton de la GBNews, Thomas Markle, tatăl distanțat, a spus că și el crede că fiica sa a mințit-o pe Winfrey.

„Piers Morgan și-a pierdut slujba de la ITV deoarece a acuzat-o pe fiica dumneavoastră Meghan că a mințit-o pe Oprah Winfrey. Credeți că spunea adevărul?”, l-a întrebat Wootton pe Thomas.

„Nu, a mințit. Minte de un an. A mințit despre multe lucruri. A mințit despre arhiepiscop, cum poți să faci așa ceva? Cum poți să spui că te-ai măritat cu trei zile înainte să te măriți?”, a spus Thomas.

Ducele și ducesa de Sussex i-au spus lui Oprah Winfrey că au beneficiat de o ceremonie privată „în curtea din spate” oficiată de arhiepiscopul de Canterbury cu trei zile înainte de nunta lor de pe 19 mai 2018, la care „am participat doar noi trei”.

Într-un interviu pentru ziarul italian La Reppublica, arhiepiscopul a spus că 19 mai este data nunții legale a cuplului, dar a adăugat: „Dar nu voi spune ce s-a petrecut în alte întâlniri”.

„Minciunile sunt atât de evidente încât nu știu de ce le inventează și de ce le spune”, i-a spus Thomas lui Wootton.

El i-a trimis trandafiri fiicei sale pe 4 august, când aceasta a împlinit 40 de ani, dar n-a primit niciun răspuns.

Markle a continuat, spunând că perechea „atacă familia regală”.

„Este jenant că mie mi-au spus acum trei ani să nu vorbesc niciodată cu presa, iar ei petrec trei ore în direct cu Oprah Winfrey”, a adăugat el. Reprezentanții ducesei de Sussex, contactați de Insider, nu au comentat.