Carrie Johnson, soţia premierului britanic Boris Johnson, spune că se simte foarte bine după ce i-a fost făcută a doua doză de vaccin împotriva COVID-19 şi a îndemnat celelalte femei însărcinate să se imunizeze, relatează bbc.com.

Boris Johnson si Carrie Symonds (sursa: twitter)Foto: Hotnews

Carrie Johnson a spus că înţelege îngrijorarea oamenilor, dar dovezile în urma cercetărilor sunt liniştitoare. Ea a menţionat că nu există un risc mai mare de pierdere a sarcinii, situaţie în privinţa căreia a avut îngrijorări.

“Tocmai ce mi s-a făcut a doua doză de vaccin şi mă simt minunat! Ştiu că multe femei însărcinate sunt îngrijorate cu privire la vaccinul împotriva covid, dar dovezile sunt extrem de liniştitoare. Cel mai important este că datele arată că nu există un risc mai ridicat de pierdere a sarcinii, ceva ce mă îngrijora”, a notat soţia lui Boris Johnson pe Instagram.

Ea a precizat că aproape 200.000 de femei însărcinate din SUA şi Marea Britanie au fost imunizate cu vaccinurile Pfizer sau Moderna recomandate în perioada sarcinii, fără probleme. Carrie Johnson a mai scris că vaccinarea este cea mai bună soluţie pentru femeile însărcinate ca să se menţină sănătoase, mai ales având în vedere că în cazul infectării la femeile încărcinate riscul de a face o formă severă a bolii este mai mare.

Luna trecută, Carrie Johnson a anunţat că este însărcinată şi a dezvăluit că în acest an a pierdut o sarcină.

În momentul în care a Marea Britanie a început programul de vaccinare, femeile însărcinate ay fost sfătuite să evite vaccinarea, deoarece medicii erau precauţi cu privire la recomandările în timpul sarcinii. Apoi însă au apărut date cu privire la siguranţa imunizării, astfel că femeile însărcinate au fost încurajate să se vaccineze.

Premierul britanic Boris Johnson și soția sa așteaptă un copil, anunțul fiind făcut la finalul lunii iulie de către de Carrie Johnson, în vârstă de 33 de ani. (Sursa: News.ro)