Un cargobot sub pavilion panamez a eşuat şi s-a rupt în două în nord-estul Japoniei, însă echipajul a putut fi salvat, a anunţat joi garda de coastă japoneză, relatează AFP.

cargobot rupt in douaFoto: Captura YouTube

Imaginile aeriene arată pupa cargobotului „Crimson Polaris” secționată și scufundându-se în mare alături de cealaltă jumătate a navei, înclinată ușor spre apă.

”Crimson Polaris a eșuat în fața portului Hachinohe (prefectura Aomori, nord-est)", a declarat un purtător de cuvânt al gărzii de coastă care a dorit ca identitatea sa să rămână anonimă.

Trei nave de patrulare şi trei avioane au fost mobilizate după eşuarea cargoului, care a avut loc miercuri.

Nava de 39.910 tone, „Crimson Polaris”, transporta așchii de lemn din Thailanda când a început să aibă probleme din cauza vremii miercuri, potrivitThe Times.

Nava, operată de o companie japoneză, a putut fi pusă în mișcare, dar apoi a fost observată o crăpătură. Din cauza vremii a fost nevoită să lase ancora la câteva mile de portul japonez.

"Cei 21 de membri ai echipajului - chinezi şi filipinezi - au fost salvaţi", a spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, hidrocarburile care se scurg de pe navă se întind pe o distanţă de circa 24 km, fără a se cunoaște pentru moment impactul asupra mediului.

Autorităţile au încercat să limiteze scurgerea de hidrocarburi, dar nu au reuşit să desfăşoare un cordon în jurul navei, a mai spus el.

"Navele de patrulare vor lucra toată noaptea" pentru a evita coliziunile, a afirmat purtătorul de cuvânt, adăugând că nicio altă ambarcaţiune nu este implicată în accident din câte știe.