​Insula Martinica, în Antilele franceze, se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei de COVID-19 şi va intra într-o ''a doua fază de izolare'', implicând în special închiderea plajelor şi recomandarea adresată turiştilor de ''a părăsi teritoriul'', a declarat luni prefectul din insulă, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Vom intra într-o a doua fază de izolare. (...) Magazinele vor fi închise, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor'', a indicat prefectul Stanislas Cazelles, cerând ''tuturor turiştilor care sunt vulnerabili să părăsească teritoriul''.

''Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu, va fi la fel pentru locaţiile sezoniere'', a adăugat prefectul.

''Magazinele utile pentru începutul anului şcolar'' se vor redeschide atunci când ''situaţia sanitară se va ameliora'', a indicat el.

Prefectul departamentului a explicat că ''locurile de agrement şi cultură vor fi închise'', în special ''plajele'', care ''nu vor mai fi accesibile publicului''.

Localnicii au voie să parcurgă cel mult un kilometru în jurul locuinţei. ''Aceste reguli sunt stricte şi vor fi ridicate de îndată ce situaţia sanitară o va permite'', a promis prefectul, menţionând o ''clauză de revizuire în 15 zile''.

Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori.