Imigrantul ruandez care s-a predat poliției după ce a omorât un preot francez în Saint-Laurent-sur-Sèvre nu pare să fi avut un motiv terorist, a declarat luni procurorul șef adjunct al departamentului Vendée în care a avut loc crima, potrivit Reuters.

Criminalistii francezi l-au gasit pe preotul ucis in locul indicat de imigrantFoto: Frank Perry / AFP / Profimedia Images

Yannick Le Goater a făcut afirmația în timpul unei conferințe de presă, confirmând de asemenea că suspectul a fost reținut și rămâne în arestul poliției.

Ministrul de interne francez Gerald Darmantin a anunțat pe Twitter că un preot a fost victima unui „asasinat dramatic” luni dimineață, în vestul Franței.

„Un bărbat s-a prezentat la mijlocul dimineții la brigada de jandarmerie din Mortagne-sur-Sèvre și a spus că a omorât un cleric”, a precizat pentru agenția de presă franceză o sursă care cunoaște dosarul.

Bărbatul era sub control judiciar în cadrul anchetei privind incendiul de la catedrala din Nantes din iulie 2020, a precizat sursa.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, refugiat din Rwanda, a recunoscut vara trecută că este responsabil de incendierea Catedralei Sf. Petru şi Paul din Nantes.

Autoritățile judiciare franceze spuneau atunci că acesta riscă 10 ani de închisoare și 150.000 de euro amendă. Bărbatul, care lucra ca paznic voluntar la Catedrala Sf. Petru şi Paul din Nantes, a recunoscut că este responsabil de incendiul izbucnit în 18 iulie 2020, în trei locuri ale clădirii.

El a fost arestat preventiv după incendiere, dar apoi a fost plasat sub control judiciar. Ruandezul era venit ca refugiat în Franţa cu mai mulţi ani în urmă.

Citește mai multe despre subiect aici: