Administrația Biden a anunțat vineri într-un comunicat de presă că va prelungi cu patru luni, până la 30 ianuarie 2022, termenul pentru rambursarea împrumuturilor studențești, pentru a ține seama de dificultățile financiare legate de pandemia Covid-19, potrivit AFP.

Universitatea HarvardFoto: Pietro Scozzari / Alamy / Profimedia Images

Ministerul Educației spune că acesta este „un termen limită final” și speră că noul program „va permite împrumutaților să programeze reluarea rambursărilor și să reducă riscul de neplată”.

Suspendarea rambursărilor împrumuturilor studențești a fost una dintre componentele unui plan de urgență pentru pandemie decis în martie 2020 de către administrația Trump.

Datoria acumulată de americani în general și, în special, pentru finanțarea educației lor, a continuat să crească în ultimii ani.

Potrivit unui raport al băncii centrale americane, Fed, datând din iunie 2021, suma totală a împrumuturilor studențești din Statele Unite ajunge acum la 1,7 trilioane de dolari, al doilea cel mai mare element al datoriei gospodăriilor, imediat după imobiliare.