Un fost practicant de arte marțiale a fost vineri prima persoană care s-a declarat vinovată de agresarea unui ofițer de poliție pe 6 ianuarie când susținătorii lui Donald Trump au atacat Capitoliul din Washington, relatează AFP.

Foto:

Scott Fairlamb, în ​​vârstă de 44 de ani, se confruntă cu puțin peste patru ani de închisoare pentru participarea la asaltul asupra sediului Congresului, când parlamentarii s-au adunat acolo pentru a certifica victoria lui Joe Biden împotriva miliardarului republican la alegerile prezidențiale din 2020.

Printre cele peste 550 de persoane arestate de atunci, acest proprietar al unei săli de sport, al cărui frate este un agent care se ocupă de securitatea personalităților americane, a fost vineri primul care a pledat vinovat de agresarea unui polițist.

Înregistrări video din 6 ianuarie îl arată țipând și blocând calea pentru un ofițer de poliție în timp ce mânuia un baston retractabil. El îi îndeamnă pe „patrioți” să dezarmeze polițistul și să forțeze intrarea în clădire.

Scott Fairlamb a pledat, de asemenea, vinovat de obstrucționarea activității Congresului.

Sentința sa va fi pronunțată pe 27 septembrie. El riscă între 41 și 51 de luni de închisoare, dar judecătorul ar putea decide să își mărească sau să reducă sentința.