Un tribunal rus l-a condamnat vineri pe fratele opozantului Aleksei Navalnîi la un an de închisoare cu suspendare pentru incitarea oamenilor la încălcarea restricţiilor anti-COVID-19, a anunţat avocatul său Nikos Paraskevov pe Twitter, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oleg Navalnîi a fost reţinut în ianuarie ca parte a unei represiuni largi împotriva aliaţilor fratelui său. El a fost iniţial plasat în arest la domiciliu pentru încălcarea restricţiilor anti-COVID-19 înainte ca termenii detenţiei sale să fie relaxaţi.

Mai mulţi aliaţi ai lui Navalnîi, cel mai vocal critic al preşedintelui Vladimir Putin în Rusia, s-au confruntat cu acuzaţii similare.

Aliata lui Navalnîi, Liubov Sobol, a fost condamnată săptămâna aceasta la un an şi jumătate de restricții asemănătoare eliberării condiționate după ce o instanţă a găsit-o vinovată de aceeaşi infracţiune.

Aleksei Navalnîi ispăşeşte o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea termenilor eliberării condiţionate, într-un caz de delapidare despre care el spune că este nefondat. Aliaţii lui Navalnîi acuză autorităţile de utilizare a sistemului judiciar pentru a reduce la tăcere vocile disidente înainte de alegerile parlamentare din septembrie.