Membrii unei familii din statul american Ohio își ajuta bunica cu curățenia în casă când au aruncat din greșeală 25.000 de dolari la gunoi, relatează Insider.

Groapa de gunoiFoto: West Coast Surfer-Mood Board / Shutterstock Editorial / Profimedia

Din fericire pentru aceștia, firma locală de salubritate a găsit banii după ce a sortat gunoaiele, potrivit ABC News 5.

Gary Capan, managerul de operațiuni al companiei Republic Services, a relatat cum a ajutat echipa sa familia să găsească economiile bunicii lor.

„Ei aruncau lucrurile din casă pentru bunica lor, au golit frigiderul, au aruncat tot gunoiul, au luat lucrurile din congelator și le-au pus într-o pungă”, a povestit acesta.

„Iar apoi bunica și-a amintit 'hei, acolo înăuntru e un plic cu 25.000 de dolari, să nu îl pierdeți'”, a adăugat Capan.

După ce a primit un apel urgent din partea familiei, echipa lui Capan a reușit să îl identifice pe șoferul care a luat gunoiul de la casa acesteia înainte ca bărbatul să golească camionul la groapa de gunoi.

Compania l-a redirecționat apoi pe șofer la un centru de reciclare, Capan explicând că banii familiei ar fi fost imposibil de recuperat dacă șoferul nu ar fi fost interceptat înainte să ajungă la destinația finală deoarece buldozerele compactează non-stop gunoiul odată ce acesta este descărcat.

„Dacă numerarul ar fi ajuns la groapa de gunoi, adio să îi mai găsești vreodată”, afirmă Capan.

Banii au fost recuperați după ce muncitorii au sărit pe un morman de gunoi de 6 tone, aceștia reușind să găsească destul de rapid numerarul.

„A durat 10 minute de fapt, am deschis pachetul și banii erau înăuntru”, relatează Dan Schoewe, managerul centrului de reciclare.

Deși pierderea ar fi fost cu siguranță una importantă pentru o familie medie americană, au existat cazuri în care unele persoane au aruncat din greșeală sume mult mai mari de bani.

În luna ianuarie a acestui an un bărbat din Marea Britanie a oferit 70 de milioane de dolari pentru recuperarea unui hard disk pe care l-a aruncat la gunoi în 2013 și despre care afirmă că ar conține 7.500 de bitcoini.

La momentul anunțării recompensei criptomonedele valorau în jur de 280 de milioane de dolari.

Citește și: