Treizeci de oameni - 15 soldați, 11 civili și 4 auxiliari ai armatei - au fost uciși miercuri în atacurile asupra unor sate din nordul Burkina Faso de către jihadiști, a anunțat joi Ministerul Apărării, potrivit AFP.

Convoi armat in Burkina FasoFoto: Fred Marie / AFP / Profimedia Images

Miercuri la prânz, „populațiile satelor Dambam, Guevara și Tokabangou”, situate la aproximativ zece kilometri de Markoye, în provincia Oudala, lângă granița cu Nigerul, „au fost ținta unui atac al grupurilor armate teroriste și a avut ca rezultat moartea a 11 civili, a vitelor , iar proprietățile au fost pincendiate ", se arată într-o declarație a ministerului.

„Alertată, o unitate a detașamentului militar din Markoye", care includea și Voluntari pentru Apărarea Patriei (VDP, auxiliari civili), „a fost imediat desfășurată pentru a asigura securitatea populației menționată. În timpul operațiunilor, unitatea a fost dusă în vecinătatea satului Tokabangou ", potrivit ministerului.

Potrivit Ministerului Apărării, „zona se află în prezent sub controlul unităților militare și contraofensiva pentru găsirea atacatorilor continuă cu resurse aeriene și terestre”.