Grecia, confruntată cu "cea mai gravă caniculă" în mai mult de 30 de ani a închis siturile arheologice în orele cele mai problematice, scrie Le Figaro. "Ne confruntăm cu cea mai gravă caniculă din 1987", a prevenit premierul Kyriakos Mitsotakis, care le-a cerut grecilor să facă economie de curent electric pentru a evita o pană generală.

AcropoleFoto: Antonella865, Dreamstime.com

Pe strada Dionysiou Areopagitou, la poalele ansamblului Acropole, în mod normal plin de turişti în acest anotimp, sunt rari cei care, cu pălării, înfruntă temperaturile caniculare din acest început de august.

Mercurul din termometre ajunsese luni după-amiază la aproape 40 de grade când ultimii vizitatori se grăbeau să iasă.

Ansamblul din secolul al V-lea î.e.n. a fost închis de luni, dar turiştii vor găsi porţile închise începând de marţi la toate siturile arheologice în aer liber din Grecia până vineri, a anunţat Ministerul Culturii.

De săptămâna trecută, Grecia traversează o perioadă caniculară care ar trebui să atingă un vârf marţi şi să dureze până joi.

"Ne confruntăm cu cea mai gravă caniculă din 1987", a prevenit premierul Kyriakos Mitsotakis, care le-a cerut grecilor să facă economie de curent electric pentru a evita o pană generală.

În iulie 1987, un val de căldură a provocat moartea a o mie de persoane în Grecia din cauza lipsei de climatizare şi a poluării atmosferice. (Sursa: News.ro)