Divorțul dintre Bill Gates și Melinda French Gates, co-fondatorii uneia dintre cele mai mari fundații caritabile private, a fost finalizat luni, după ce un judecător a semnat actele de divorț, relatează

HotNews.roFoto: Hotnews

MSN.com

, citând Business Insider.

Cei doi, care au trei copii , au anunțat că divorțează în mai după 27 de ani de căsătorie, spunând că nu mai pot „crește împreună”. Melinda French Gates a declarat că nu își va schimba numele.

Nu mai credem că putem crește împreună în relația de cuplu în următoarea fază a vieților noastre. Cerem spațiu și intimitate pentru familia noastră în timp ce începem această nouă viață”, arăta comunicatul.

Melinda French Gates ar fi căutat avocați pentru divorț în 2019, potrivit The Wall Street Journal, care scrie că era deranjată de legăturile soțului ei cu pedofilul Jeffrey Epstein, iar acesta ar fi unul dintre motivele principale pentru care a cerut divorțul.

Potrivit WSJ, prietenia lui Bill cu Epstein - care deja pledase vinovat pentru sex cu minore înainte de a se întâlni pentru prima dată cu Gates în 2011 - încă o „bântuie” pe acum fosta soția cofondatorului Microsoft.

Cuplul se întâlnise în septembrie 2013 cu Epstein la vila sa din New York, întâlnire după care Melinda și-a exprimat disconfortul cu privire la fostul finanțist condamnat pentru infracțiuni sexuale, potrivit The Daily Beast.

Melinda Gates le-a spus mai multor prieteni că este „furioasă” din cauza relației soțului ei cu Epstein, potrivit aceleiași surse.

În săptămânile care au urmat anunțului oficial de divorț din mai, au apărut rapoarte care îl acuzau pe Bill Gates că este un agresor la birou și că a căutat aventuri sexuale.