Echipele de intervenţie din Italia au continuat joi să lupte cu sutele de incendii de vegetaţie care sunt în prezent active pe teritoriul acestei ţări, informează DPA și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autorităţile regionale au trimis 34 de solicitări pentru a obţine aeronave utilizate în stingerea incendiilor, a precizat joi seară Autoritatea naţională pentru apărare civilă.

Solicitările au venit din Calabria, Lazio - unde se află capitala ţării, Roma - precum şi din insulele Sicilia şi Sardinia. Autoritatea pentru apărare civilă nu a reuşit să trimită aeronave în trei dintre regiuni, unde pompierii au trebui să continue lupta cu flăcările de la sol.

Cele mai multe dintre incendii au fost provocate de neglijenţă sau cu rea intenţie, au mai precizat autorităţile italiene. Departamentul pentru pompieri a precizat că angajaţii săi intervin în prezent la 240 de incendii de vegetaţie declanşate pe teritoriul ţării.

Incendiile au făcut ravagii pe insula turistică Sardinia începând de săptămâna trecută, provocând daune extinse şi pagube de milioane de dolari. Joi seară, departamentul de pompieri al insulei a raportat noi focare în provincia Oristano, din vestul insulei.

În sudul Italiei, serviciul de pompieri a anunţat că participă la zeci de acţiuni de stingere a incendiilor. O tabără de corturi a fost evacuată în Scanzano Jonico, din regiunea Basilicata.

În oraşul Agrigento, din Sicilia, pompierii se luptă cu un incendiu care se întinde pe o distanţă de cinci kilometri.

Seceta, temperaturile ridicate şi vântul puternic din ultimele zile au contribuit la răspândirea flăcărilor.