Un renumit somelier din New York a fost acuzat că incendiază terase la restaurante rivale, au spus autoritățile, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Caleb Ganzer, în vârstă de 35 de ani, a fost surprins de camerele de supraveghere dând foc structurilor din lemn amenajate în exteriorul a două restaurante, unul în ianuarie și altul în iulie, potrivit pompierilor din New York.

Aceste instalații, de tipul celor care s-au înmulțit pe trotuarele New York-ului pentru a găzdui mese în pandemie, au fost avariate, dar nimeni nu a fost rănit, au declarat miercuri pompierii.

Somelierul a fost filmat, de asemenea, dând foc unui morman de gunoi în iunie, toate cele trei incidente având loc între miezul nopții și 4:30 a.m.

Caleb Ganzer, numit Somelierul Anului în 2017 de prestigioasa revistă „Food and Wine”, a fost inculpat de incendiere, precum și de periclitarea vieții altora.

Departamentul de Pompieri din New York nu a stabilit un motiv pentru incendiile provocate de Ganzer, administrator asociat al unui bar de vinuri de lux din New York, Supernatural Wine Company.

Somelierul a fost pus pe liber de atunci, a declarat restaurantul pentru The New York Times.