Echipele de intervenţie au fost mobilizate miercuri pentru a participa la zeci de operaţiuni în nordul Italiei după ce această regiune a fost afectată de furtuni şi ploi torenţiale, relatează agențiile AFP și DPA, citate de Agerpres.

Inundatii in nordul ItalieiFoto: DAPRESS / Splash / Profimedia Images

În provincia Varese, la est de Lacul Maggiore, pompierii au fost solicitaţi să intervină la 40 de incidente, au precizat miercuri forţele de intervenţie italiene. Ploile abundente au provocat alunecări de teren şi inundaţii în regiune.

În imaginile publicate pe reţelele de socializare apar valuri de moloz şi noroi care blochează automobile şi pătrund în locuinţe.

Preşedintele Lombardiei, regiune grav afectată de furtuni, a cerut instituirea stării de urgenţă pentru mai multe provincii, printre care Varese, Como şi Lecco.

Pompierii din provincia Como au fost mobilizaţi marţi la peste 100 de intervenţii în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

Drumurile din regiune au fost parţial blocate, iar oamenii au rămas izolaţi în locuinţe.

Furtunile au provocat totodată ravagii în regiunile Veneto şi Friuli-Veneţia Giulia.

Autoritatea de protecţie civilă a sporit nivelul de alertă pentru ziua de joi, în extremitatea nordică a Lombardiei, unde sunt preconizate furtuni severe.

Din fericire autoritățile italiene nu au raportat nicio victimă până în prezent.

Inundațiile din nordul Italiei vin după cele devastatoare ce au avut loc mai devreme în cursul lunii iulie în Belgia, Olanda și Germania.