Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, consilier al fostului preşedinte american, intenţionează să înfiinţeze o firmă de investiţii în următoarele luni, ceea ce îl va face să se retragă din politică pentru viitorul previzibil, au declarat miercuri surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Jared KushnerFoto: Wikipedia

Kushner, fost director general al Kushner Companies, care a fost consilierul principal al Casei Albe, se află în ultimele etape ale lansării firmei de investiţii Affinity Partners, care va avea sediul la Miami.

Kushner, căsătorit cu Ivanka Trump, intenţionează să deschidă un birou în Israel pentru a urmări să facă investiţii regionale pentru a conecta economia israeliană cu India, Africa de Nord şi regiunea Golfului, au declarat două persoane care au cunoştinţe despre acest plan.

Sursele nu au oferit detalii referitoare la posibilii investitori şi au spus că firma este încă în faza de planificare.

Kushner a petrecut ultimele şase luni cu familia sa, în Miami, scriind o carte despre experienţele de la Casa Albă, care ar urma să fie publicată la începutul anului viitor, scrie News.ro.

El a contribuit la încheierea acordurilor Israelului cu Emiratele Arabe unite, Bahrain, Sudan şi Maroc, anul trecut, pe parcursul a şase luni. De asemenea, a contribuit şi la negocierea unui nou acord comercial între SUA, Mexic şi Canada.

Potrivit surselor citate, Kushner rămâne apropiat de socrul său, dar prin revenirea în sectorul privat se va îndepărta de politică pentru viitorul previzibil.

Partidul Republican a fost divizat în privinţa atacului soldat cu victime împotriva Capitoliului, produs pe 6 ianuarie de susţinătorii lui Trump, şi de afirmaţiile false ale acestuia, că l-a învins pe Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 2020.

Persoane apropiate fostului preşedinte afirmă că acesta se gândeşte serios să candideze din nou pentru a fi nominalizat drept candidat la preşedinţie din partea republicanilor, în 2024.