Preşedintele SUA a reproşat marţi Rusiei că încearcă să perturbe alegerile legislative din 2022 din Statele Unite prin răspândirea ''dezinformării'', potrivit unui discurs rostit în faţa serviciilor de informaţii, relatează AFP.

Joe BidenFoto: Michael Reynolds-Pool Via Cnp / Zuma Press / Profimedia Images

''Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre'', a afirmat preşedintele Biden în cursul unei deplasări la Biroul direcţiei de informaţii naţionale, lângă Washington, referindu-se la informaţii pe care le primeşte pe acest subiect în cursul unei informări zilnice.

Preşedintele american l-a criticat şi pe omologul său rus Vladimir Putin. Preşedintele rus "are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva", a menţionat Joe Biden, adăugând: "aceasta îl face şi mai periculos, în opinia mea''.

Preşedintele SUA şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la intensificarea atacurilor cibernetice, inclusiv prin ''ransomware'', care constă în introducerea în reţele a unui program pentru a-i cripta datele, cerând apoi o răscumpărare, cel mai adesea în bitcoin, în schimbul decriptării.

"Dacă ne aflăm în război, într-un adevărat război armat, cu o altă mare putere, aceasta va fi din cauza unui atac cibernetic", a spus preşedintele SUA.

În toamna anului 2022, urmează să aibă loc în SUA aşa-numitele alegeri ''de mijloc de mandat'' în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor şi o treime din locurile din Senat sunt reînnoite. (Sursa: Agerpres)