Un nor uriaş de nisip cu o înălțime de 100 de metri a „înghiţit” parcuri, locuinţe şi imobile din Dunhuang, un oraş chinez situat pe vechiul Drum al Mătăsii, în apropiere de deşertul Gobi (nord-vest), scena fiind demnă de un film cu catastrofe, relatează AFP și Barrons, potrivit News.ro.

Orasul Dunhuang din China a fost inghitit de o furtuna uriasa de nisipFoto: Xinhua / SWNS / Profimedia Images

Dunhuang, un oraş cunoscut prin bogata sa istorie, a fost traversat duminică de un nor impresionant de culoarea brun-ocru.

Un locuitor a declarat pentru publicaţia locală Jimu News că această furtună a venit brusc şi că a cuprins întregul oraş în doar cinci sau şase minute.

„Nu se mai vedea Soarele”, a declarat el, subliniind că Dunhuang nu a mai fost afectat de vreun fenomen de acest fel de mai mulţi ani.

„La început, am fost înconjurat de o pulbere galbenă de la furtuna de nisip, iar apoi aceasta a devenit roşie şi în sfârşit neagră”, a mai declarat acesta.

Dunhuang este cunoscut prin Grotele Mogao - un ansamblu de capele şi fresce budiste, clasate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Furtunile de nisip sunt frecvente în această regiune primăvara, însă sunt mai rare vara, potrivit agenţiei de presă China News Service.

Citește și: