Cinci persoane au fost date dispărute și alte câteva au fost rănite în urma unei explozii puternice care a zguduit marți dimineața parcul industrial Chempark din orașul Leverkusen, aflat în vestul Germaniei, relatează agențiile AFP și Reuters, citate de News.ro.

Explozia de la parcul industrial chimic din Leverkusen a fost clasata in categoria „pericol extrem”Foto: Oliver Berg / AFP / Profimedia Images
  • UPDATE: Una dintre persoanele date dispărute a fost găsită decedată

Printre răniți se numără inclusiv două persoane aflate în stare gravă, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții parcului industrial.

O degajare puternică de fum are loc la locul accidentului, iar locuitorii din zonă au fost îndemnaţi să ţină uşile şi ferestrele închise, au anunţat reprezentanţi ai instalaţiei.

„Dintr-o cauză până acum necunoscută, o explozie a avut loc în Chempark Leverkusen”, se anunță într-un mesaj postat pe contul de Twitter al acestui parc de întreprinderi chimice, unul dintre cele mai mari în Europa în acest sector.

Parcul anunţă într-un comunicat că „mai mulţi angajaţi au fost răniţi în acest eveniment, iar cel puţin doi (dintre ei au fost răniţi) grav”. Alţi cinci angajaţi au fost daţi dispăruţi.

O anchetă a pompierilor este în curs de desfăşurare.

Acest incident a fost clasat în categoria „pericol extrem” de către aplicaţia naţională de alertare cu privire la catastrofe.

Mai multe publicaţii germane scriu că explozia a avut loc într-o instalaţie de tratare a deşeurilor.

Poliţia din Koln semnalează, într-un mesaj postat pe Twitter, „pagube importante” şi anunţă că mai multe porţiuni de autostradă au fost închise.