O femeie care purta un tricou cu imaginea revistei franceze Charlie Hebdo a fost atacată cu un cuţit duminică în Hyde Park din centrul Londrei, a anunţat poliţia din capitala britanică, relatează AFP și Barrons, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Poliţia a fost chemată de serviciile de urgenţă duminică la ora 15:34 pentru o agresiune la Speakers' Corner” din Hyde Park, a precizat duminică seara Met Police (poliţia metropolitană) într-un comunicat.

Agenţii care au ajuns la faţa locului au găsit o femeie de 39 de ani care prezenta o tăietură minoră la cap. Ea a fost tratată la faţa locului înainte de a fi transportată la un spital din centrul Londrei, iar viaţa ei nu a fost pusă în pericol, potrivit comunicatului.

În videoclipuri amplu distribuite pe reţelele de socializare, o persoană îmbrăcată în negru este văzută apropiindu-se de o femeie care poartă un tricou pe care scrie „Charlie Hebdo”.

Femeia este apoi văzută cu sânge pe faţă şi este preluată de o dubă a forţelor de ordine aflată în apropiere.

Poliţia a precizat că a găsit un cuţit în apropierea locului faptei în urma unei percheziţii şi a cerut martorilor să o contacteze, cerând între timp să nu se facă „speculaţii cu privire la motivul atacului”.

„Suntem în primele stadii ale anchetei noastre şi lucrăm din greu pentru a găsi persoana responsabilă”.

La 7 ianuarie 2015, la Paris, fraţii Kouachi au atacat cu arme de război redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, care publicase caricaturi cu Mahomed, ucigând 12 persoane, printre care celebrii caricaturişti Cabu şi Wolinski, înainte de a fugi.

Citește și: