Peste 59% din populaţia Franţei a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, potrivit datelor sanitare publicate duminică seară, notează AFP.

Vaccinuri PfizerFoto: Stephan Schulz / AFP / Profimedia
  • "În curând 40 de milioane persoane vaccinate cu prima doză. Mergem înainte. Să nu renunţăm la eforturile noastre. Vaccinaţi-vă", a scris pe Twitter preşedintele francez, Emmanuel Macron.

Acest prag ar urma să fie depăşit luni, dat fiind că mai mult de 39,94 milioane de francezi, 59,2% din populaţie, au primit cel puţin prima doză de vaccin. Circa 50% (33,2 milioane) au o schemă de vaccinare completă, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Cifrele-cheie ale situaţiei sanitare (internări şi număr de pacienţi aflaţi la terapie intensivă) rămân stabile, în pofida creşterii abrupte a numărului de cazuri de contaminări, de aproximativ două săptămâni (16.167 de cazuri noi duminică).

Tendinţa pe şapte zile rămâne pe o creştere lentă, dar constantă, cu 1.837 de internări (1.800 sâmbătă) în secţii de spital într-o săptămână, dintre care 376 în stare critică. COVID-19 a făcut şase victime în 24 de ore, pentru un total de 111.644 de decese de la începutul pandemiei. (Sursa: Agerpres)