Relaţiile dintre Statele Unite şi China se află "într-un impas" şi Washingtonul trebuie să înceteze "demonizarea" Beijingului, a afirmat luni un lider chinez, în cursul primei vizite în China a unui înalt oficial din administraţia Biden, notează AFP și Agerpres. Fundamental, pentru că americanii văd China ca pe un duşman imaginar", a denunţat viceministrul chinez de externe Xie Feng cu prilejul unei întrevederi cu numărul doi al diplomaţiei americane, Wendy Sherman, în vizită la Tianjin (nord).

HotNews.roFoto: Hotnews

China îndeamnă Washingtonul "să îşi schimbe mentalitatea greşită şi politica periculoasă", a subliniat Xie Feng, potrivit unui comunicat dat publicităţii de diplomaţia chineză.

Aceste remarci amintesc de războiul de cuvinte care a precedat în martie prima întâlnire faţă în faţă din epoca Biden între China şi Statele Unite la Anchorage (Alaska).

Întâlnirea a pus în scenă o confruntare nemiloasă între primele două puteri mondiale.

Numărul doi al Departamentului de Stat american, Wendy Sherman, a sosit în China duminică.

Este cel mai înalt responsabil al diplomaţiei americane care s-a deplasat în China după alegerea preşedintelui Joe Biden.

Până în prezent, doar emisarul său pentru climă, John Kerry, a vizitat China. Dar discuţiile s-au limitat la lupta împotriva încălzirii globale - unul dintre puţinele subiecte unde cele două ţări încearcă să găsească un teren de înţelegere.