Parchetul olandez anchetează un bărbat care este suspecatat de asistare ilegală la sinucidere, după decesul a cel puțin șase persoane cărora le-ar fi furnizat un produs letal, relatează AFP.

Sinucidere asistata medicalFoto: BAXTER / BSIP / Profimedia

Suspectul în vârstă de 28 de ani, din Eindhoven (sud), a fost arestat marți și de atunci este în detenție. El este suspectat de asistare ilegală la sinucidere, că a încălcat legile olandeze referitoare la practica medicinii și spălare de bani.

"Cazul a fost scos la lumină după moartea mai multor persoane. Acestea au murit după ce au luat o substanță letală care ar fi fost furnizată de suspect", a indicat parchetul.

În timpul anchetei lor, procurorii au descoperit că aceasta „s-a întâmplat în cazul a cel puțin șase persoane care au murit”.

Se pare că suspectul a vândut produsul între noiembrie 2018 și iunie 2021, „și trăia din banii din vânzări”, au spus aceștia.

Primul caz care a atras atenția anchetatorilor este cel al unei femei care a murit în Best, lângă Eindhoven în luna mai.

Eutanasierea este legală în Olanda din 2002, dar este foarte strict reglementată.

Pacientul trebuie să fie lucid atunci când face cererea, trebuie să aibă suferințe insuportabile și să aibă o boală considerată incurabilă de către cel puțin doi medici.