Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat joi că este ''pregătit să plece în Mexic'' pentru a participa la negocieri cu opoziţia, relatează AFP citată de Agerpres.

Nicolas MaduroFoto: Wikimedia Commons

''Suntem pregătiţi să plecăm în Mexic. Pregătiţi să prezentăm o agendă realistă, obiectivă, cu adevărat venezueleană pentru a trata subiectele care trebuie abordate pentru a ajunge la acorduri pentru pace, suveranitate şi pentru ca sancţiunile nedrepte împotriva Venezuelei să fie ridicate", a afirmat preşedintele într-o declaraţie difuzată la televiziunea naţională.

Preşedintele venezuelean şi-a exprimat şi cu alte ocazii dorinţa de a dialoga cu opoziţia care, condusă de Juan Guaido, nu recunoaşte învestirea sa, susţinând că realegerea sa în 2018 a fost frauduloasă. Maduro, a cărui alegere boicotată de opoziţie în 2018 nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională, s-a confruntat cu proteste majore în ţara sa, în special în 2017.

SUA au impus sancţiuni economice Venezuelei în încercarea de a-l îndepărta de la putere pe Nicolas Maduro şi acesta acuză în mod constant Statele Unite că încearcă să-i destabilizeze ţara.

Juan Guaido este considerat preşedinte interimar al Venezuelei de către Statele Unite.