Un bărbat înarmat a deschis focul în afara unui restaurant mexican din Washington DC, situat la o distanță de aproximativ 1,5 km de Casa Albă, două persoane fiind împușcate, relatează BBC.

Politia din WashingtonFoto: Wikimedia Commons

Oamenii care cinau pe terasa restaurantului au început să fugă în momentul în care a început să se tragă. S-au auzit nu mai puțin de 20 de împușcături.

Martorii oculari spun că atacatorul a fugit apoi cu mașina. Două persoane au fost împușcate, iar poliția locală crede că una dintre acestea era ținta atacului.

Deși numărul infracțiunilor violente a scăzut în ultima perioadă, atacurile armate sunt pe un trend ascendent atât în Washington CD, cât și în alte orașe americane.

Printre martorii atacului de la Logan Circle s-a aflat și prezentatorul CNN Jim Acosta.

"Tocmai am auzit ceva ce seamănă cu focuri de armă pe starda 14 din nord-vestul Washingtonului. Oamenii fug de la popularul restaurant Le Diplomate, care se află la câteva blocuri distanță”, a relatat el pe twitter.

Jess Davidson, 27 de ani, se afla în restaurantul mexican din Logan Circle în momentul în care s-a deschis focul: ”Am crezut că voi muri”.

De obicei, atacurile armate au loc în cartierele periferice, mai sărace. De data asta însă focul a fost deschis în zona unde locuiesc politicieni, parlamentari, diplomați, doctori și jurnaliști, mai notează BBC.

Potrivit statisticilor, până acum, 471 de atacuri cu armă de foc au fost raportate în 2021. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost raportate 434 de astfel de incidente.

La o conferinţă de presă, şeful poliţiei Robert Contee a spus că agenţii au răspuns apelului de a interveni joi noapte „în cinci secunde”, pentru că deja anchetau un alt incident armat în zonă.

Preşedintele american Joe Biden a promis anul acesta să ia măsuri privind controlul armelor de foc, cu reguli mai stricte pentru anumite arme şi controale sporite. Totuşi, aceasta este o misiune foarte dificilă. Dreptul de a deţine armă este garantat de Al Doilea Amendament din Constituţia SUA şi mulţi oameni văd controlul armelor de foc ca încălcare a acestui drept constituţional.

Departamentul de Justiţie din SUA a transmis joi că a implementat „forţe” pentru a limita traficul cu arme în cinci regiuni cheie, inclusiv Washington DC.