Președintele SUA Joe Biden a avut un răspuns dur pentru americanii care pun sub semnul întrebării gravitatea atacului de pe 6 ianuarie asupra Capitoliului din Washington, relatează Insider.

Joe BidenFoto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

„Nu îmi pasă dacă credeți că sunt Satana reîncarnat. Nu vă puteți uita la televizor și să spuneți că pe 6 [ianuarie] nu s-a întâmplat nimic și îi ascultați pe oamenii care spun că acela a fost un marș pașnic”, a declarat Biden în timpul unei întâlniri de tip town hall din Cincinnati, Ohio.

Biden a făcut afirmația după ce a fost întrebat de moderatorul întâlnirii, prezentatorul CNN Don Lemon, dacă este încrezător că republicanii și democrații vor lucra împreună asupra subiectului ținând cont că atacul asupra Capitoliului american a fost puternic politizat pe de-a lungul liniilor ideologice.

O comisie de 13 membri ce ar urma să includă atât democrați cât și republicani a fost creată luna trecută pentru a investiga atacul ce s-a soldat cu 5 morți după ce susținătorii fostului președinte Donald Trump au luat cu asalt templul democrației americane.

Însă Nancy Pelosi, speakerul democrat al Camerei Reprezentanților, a respins miercuri doi reprezentanți republicani numiți de liderul acestora, Kevin McCarthy, pentru a face parte din Comisie, potrivit Associated Press.

Pelosi a afirmat că aceștia - reprezentantul statului Indiana Jim Banks și Jim Jordan din Ohio - ar putea compromite integritatea anchetei.

În orele de după insurecția de la Capitoliu cei doi au votat pentru răsturnarea rezultatului alegerilor. Aceștia sunt de asemenea susținători înfocați ai fostului președinte Donald Trump.

Drept răspuns, McCarthy a afirmat că republicanii nu vor participa la anchetă dacă democrații nu acceptă oamenii pe care i-a ales.

Citește și: