Argentina a introdus un nou sistem naţional de identitate pentru oamenii care se identifică drept non-binari, scrie BBC. Potrivit legislaţiei naţionale, argentinienii au dreptul de a se identifica neutri din punct de vedere al genului. Dar acest lucru nu a fost reflectat în acte, rezidenţii putând doar să aleagă „masculin” sau „feminin”. Între ţările care au adoptat deja acest sistem se numără Canada, India şi Noua Zeelandă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acum, oricine aplică pentru un nou document de identitate poate selecta „x” pentru gen.

Argentina este prima ţară sud-americană ce adoptă acest nou sistem, după ce preşedintele Alberto Fernández a semnat un decret în acest sens. La o ceremonie care a avut loc la Buenos Aires, el a dezvăluit noile carduri şi a emis primele trei astfel de documente.

„Există alte identităţi pe lângă bărbat şi femeie şi ele trebuie respectate”, a spus Fernández. „Ideal va fi atunci când noi toţi vom fi ceea ce suntem şi nimănui nu-i va păsa de genul oamenilor”.

Fernández, care a fost ales preşedinte în 2019, a susţinut permanent reformele sociale progresive. Anul trecut, guvernul lui de centru-stânga a legalizat avortul, iar Fernández şi-a susţinut public fiul, Estanislao, student la design şi cunoscut travestit. La începutul acestui an, Argentina a introdus o taxă pentru cei mai bogaţi locuitori ai săi, pentru a sprijini plata pentru materialele medicale şi salvarea întreprinderilor.

Între ţările care au adoptat deja acest sistem se numără Canada, India şi Noua Zeelandă. (Sursa: News.ro)