Dimităr Gheorghiev, care până în luna mai a fost directorul Agenţiei de Securitate Naţională din Bulgaria, a fost reţinut după ce a fost acuzat de braconaj, a scris miercuri presa locală, citată de EFE.

catuse Foto: Hotnews

Gheorghiev a fost reţinut în apropiere de oraşul Blagoevgrad, din sud-vestul ţării, împreună cu un angajat al Agenţiei şi cu patronul Vitosha, un club de fotbal din divizia a treia, unde în 2013 a jucat fostul premier Boiko Borisov.

Fostul şef al serviciilor secrete din Bulgaria a fost reținut după ce poliţia a primit un denunţ cu privire la o vânătoare ilegală în zonă şi a descoperit în autoturismul cu care se deplasa Gheorghiev arme, muniţie şi rămăşiţele unui animal sălbatic, a informat agenţia Novinite.

Gheorghiev a fost destituit în mai de către guvernul interimar care a preluat puterea după alegerile generale, câştigate de Boiko Borisov, dar care nu a dispus de majoritate parlamentară pentru a putea guverna. Motivul destituirii sale a fost acela că Gheorghiev ar fi luat decizii motivate politic, potrivit Novinite.