Marea Britanie a înregistrat marţi 46.558 de cazuri noi de Covid-19, iar în perioada 14-20 iulie a avut loc o creştere de 40,7% a numărului de infecţii, comparativ cu cele şapte zile precedente, potrivit datelor guvernamentale, transmite Reuters.

COVID-19Foto: Pixabay

96 de persoane au decedat, într-un interval de 28 de zile de la efectuarea unui test pozitiv de Covid-19.

Până pe 19 iulie, un total de 46,35 de milioane de britanici au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin împotriva noului coronavirus, iar 36,24 milioane de oameni au primit şi a doua doză, mai arată datele oficiale, conform News.ro.

În pofida creşterii numărului de cazuri noi de Covid-19, Anglia a trecut luni la ultima etapă a ridicării restricţiilor sanitare împotriva coronavirusului. Alte naţiuni din Regatul Unit - Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord - au adoptat un calendar mai prudent.

În ciuda opoziţiei specialiştilor, majoritatea măsurilor încă în vigoare au fost ridicate, între acestea aflându-se obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport şi în locurile publice. Discotecile şi sălile de spectacole au fost redeschise, iar cinematografele şi stadioanele pot funcţiona din nou la capacitate maximă. Pub-urile şi serviciile de bar au putut fi şi ele reluate. Consemnul de a munci la domiciliu a fost ridicat, dar mai multe firme prevăd revenirea treptată a angajaţilor la birou.