După 17 ani de obstacole, această construcție gigantică a fost finalizată. Are 187 de metri și este cea mai înaltă clădire de apartamente din Uniunea Europeană, relatează The Guardian.

Intempo - cel mai inalt bloc de apartamente din UEFoto: Captura YouTube

Pentru unii este oribilă, pentru alții calea de a transforma orașul Benidorm din Spania într-un Miami al coastei Mediteranei.

Turnurile gemene ale acestui zgârâie-nori, Intempo, se laudă de asemenea cu cel mai rapid lift din Spania, care se ridică cu o viteză de 4,2 metri pe secundă și poate ajunge la ultimul etaj în 52 de secunde.

Turnurile sunt legate în partea de sus de o structură în formă de diamant, unde prețul unui penthouse este de aproximativ 2 milioane EUR. În alte părți ale clădirii, prețurile încep de la 257.000 EUR.

Momentul terminării construcției clădirii ar părea dezastruos, deoarece stațiunile, cum ar fi Benidorm, au suportat greul scăderii vizitatorilor de peste mări.

Și totuși, potrivit Uniq Residential, 100 din cele 256 de apartamente ale Intempo au fost vândute în prealabil - aproximativ 60% spaniolilor, iar restul către ruși, scandinavi, germani și belgieni.

Britanicii, care reprezintă 40% din vizitatorii Benidormului, nu se vor muta însă.