Fostul producător de film Harvey Weinstein, care ispășește o condamnare de 23 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală în New York din 2020, se afla marți în drum spre Los Angeles, unde va trebui să răspundă unor noi acuzații de agresiune într-un al doilea proces, relatează AFP.

Harvey WeinsteinFoto: Profimedia Images

Fostul atotputernic producător de la Hollywood - a cărui cădere este văzută ca o victorie majoră pentru mișcarea #MeToo - este acuzat în Los Angeles de viol și agresiune sexuală asupra a cinci femei. Pe lângă condamnarea din New York, el se confruntă cu până la 140 de ani de închisoare.

Weinstein, în vârstă de 69 de ani, a părăsit închisoarea Wende din nordul statului New York cu puțin înainte de 9:30 a.m. (1:30 p.m. GMT) marți și a fost predat „oficialilor competenți pentru a fi transferați în statul California”, potrivit unui purtator de cuvant al penitenciarelor.

Avocații magnatului filmului căzut pledaseră săptămâni întregi împotriva acestui transfer, în special din motive medicale. Dar judecătorul din New York, Kenneth Case, le-a respins argumentele și a dat undă verde pe 15 iunie.

De asemenea, procedurile legale întreprinse de la Los Angeles pentru a evita această extrădare nu au avut succes.

„Suntem dezamăgiți”, a asigurat un purtător de cuvânt al lui Harvey Weinstein către AFP, asigurând în același timp că ea va continua să lupte pentru ca fostul producător „să primească tratamentele sale medicale și, bineînțeles, sa fie tratat corect”.