Un elev de 16 ani din Singapore a fost pus sub acuzare de uciderea unui coleg de-al său într-un caz care a șocat țara, relatează BBC.

Elevii liceului River Valley au relatat ca au vazut o persoana plimbandu-se pe hol cu un toporFoto: Roslan Rahman / AFP / Profimedia Images

Polițiștii chemați luni la liceul în cauză au descoperit trupul neînsuflețit al băiatului în vârstă de 13 ani într-o baie. Un topor a fost confiscat ca probă.

Investigațiile preliminare arată că băieții nu s-au cunoscut între ei.

Violența extremă este foarte rară în școlile din Singapore, țară care are una dintre cele mai reduse rate ale infracționalității din lume.

Prestigiosul liceu River Valley a fost închis după sesizarea crimei, elevii care au fost ținuți în sălile de clasă trimițând mesaje text familiilor și prietenilor, unii dintre ei afirmând că au văzut o persoană plimbându-se pe holuri cu un topor.

Elevilor li s-a permis în cele din urmă să părăsească școală după arestarea suspectului.

Tânărul a fost internat anterior într-un spital psihiatric

La o audiere de marți, tânărul în vârstă de 16 ani a fost pus sub acuzare pentru crimă, infracțiune care în Singapore este pedepsibilă cu pedeapsa capitală.

Însă întrucât elevul este minor o sentință mai probabilă este închisoarea pe viață.

Procurorii au cerut o expertiză psihiatrică a băiatului, afirmând în fața instanței că acesta a fost anterior internat într-un spital pentru persoane cu probleme mintale după ce în 2019 a încercat să se sinucidă.

Ministrul de interne al țării a declarat că investigațiile preliminare sugerează că suspectul a cumpărat toporul de pe internet.

„Cu toții jelim alături de părinții băiatului ucis. Adevărata amploare a durerii lor este greu de descris”, a adăugat acesta.

Crima a declanșat dezbateri aprinse în mediul online despre siguranța în mediul școlar și sănătatea mintală a elevilor. Unii s-au întrebat de asemenea cum a fost posibil ca elevul să poată cumpăra toporul.