Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost externat, duminică, după câteva zile în care a fost tratat pentru o ocluzie intestinală, informează News.ro citând Associated Press.

Jair BolsonaroFoto: EVARISTO SA / AFP / Profimedia

Bolsonaro, care a ajuns miercuri la spital în Brasilia acuzând dureri abdominale şi o criză de sughiţ, a fost transferat în aceeaşi zi la spitalul Vila Nova Star din Sao Paulo. Iniţial, medicii au luat în calcul varianta unei operaţii, însă apoi au decis să nu intervină chirurgical. Timp de câteva zile preşedintele a fost hrănit printr-un tub. Medicii au decis, duminică, că el poate părăsi spitalul, după ce a reînceput să se hrănească normal.

În momentul în care a plecat din spital, președintele Bolsonaro, binedispus, le-a spus jurnaliştilor că speră să fie lăsat să mănânce antricot peste câteva zile. „A trebuit să respect un regim, am făcut ce trebuia. Voiam să plec din prima zi, dar nu m-au lăsat. Sper ca în câteva zile să pot să mănânc un antricot”, a afirmat el.

În 2018, Jair Bolsonaro a fost înjunghiat în abdomen în timpul campaniei pentru alegeri. De atunci, el a fost operat de şase ori.

În iulie 2020, Bolsonaro a fost testat pozitiv cu Covid-19, dar nu a avut decât simptome uşoare şi nu a necesitat spitalizare.