Marii operatori ai rețelelor sociale care permit dezinformarea cu privire la vaccinuri „ucid oamenii”, a acuzat vineri președintele american Joe Biden, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Michael Reynolds-Pool Via Cnp / Zuma Press / Profimedia Images

"Ucid oameni. Singura pandemie pe care o avem afectează persoanele care nu sunt vaccinate. Ucid oameni", a răspuns el la o întrebare despre mesajul său către grupuri precum Facebook.

Casa Albă și-a înăsprit puternic tonul săptămâna aceasta împotriva acestor companii de tehnologie, cerându-le să lupte mai mult împotriva informațiilor false despre vaccinuri.

Statele Unite lucrează pentru relansarea vaccinării, în special în fața răspândirii foarte rapide a variantei Delta.

Purtătoarea de cuvânt a administrației Biden, Jen Psaki, a vizat în mod specific Facebook joi.

"Există aproximativ 12 persoane care produc 65% din dezinformarea ostilă vaccinurilor pe rețelele de socializare. Toate acestea rămân active pe Facebook, în timp ce unele au fost interzise de pe alte platforme", a spus ea.

Cu toate acestea, Casa Albă nu a dat imediat detalii despre aceste 12 persoane sau despre modul în care s-a ajuns la acest procent.

"Facebook trebuie să fie mai rapid în a șterge mesajele periculoase și care încalcă regulile, deoarece mesajele care încalcă regulile lor persistă adesea zile întregi. Informațiile călătoresc prea repede", a spus Jen Psaki.

Facebook s-a apărat susținând că a blocat deja „mai mult de 18 milioane de postări care răspândeau dezinformare despre Covid” și „a distribuit mai mult de 2 miliarde de informații fiabile despre Covid- 19 și vaccinuri."