UPDATE 22:00 Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor care au lovit vestul Germaniei. Autoritățile se așteaptă acum la circa 58 de decese, potrivit AFP. Angela Merkel a spus că este „copleșită” de gravitatea lor.

inundatii in Germania (sursa foto: twitter)Foto: Hotnews

UPDATE 15:46 Cel puțin 42 de persoane au murit, arată ultimul bilanț al autorităților.

UPDATE Potrivit ultimului bilanț al autorităților locale numărul morților este de cel puțin 19, potrivit AFP

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 70 sunt date dispărute în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor care au lovit vestul Germaniei, potrivit ultimului bilanț citat de Reuters.

"Numeroase persoane date dispărute" se aflau pe acoperişurile caselor măturate de ape în comuna Schuld, din landul Renania-Palatinat, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz, citat de AFP.

Miercuri, ploile abundente au provocat pagube materiale masive, închiderea mai multor autostrăzi şi evacuări în masă. Landul Renania de Nord-Westfalia a fost cel mai afectat de ploile abundente, cauzate de un sistem meteorologic de joasă presiune pe care meteorologii germani l-au denumit "Bernd".

Părţi ale oraşului Dusseldorf, capitala landului Renania de Nord-Westfalia, au fost evacuate miercuri înainte ca râul Düssel să iasă din matcă.

În landul vecin Renania-Palatinat, districtul Vulkaneifel a fost obligat să declare starea de urgenţă. "Situaţia este foarte gravă, avem multe drumuri inundate şi sate devenite inaccesibile", a declarat miercuri seara administratorul districtului, Julia Gieseking, aflată în oraşul Daun, adăugând că starea de urgenţă va permite mobilizarea armatei pentru a ajuta la eforturile de ajutorare.

Tot în landul Renania de Nord-Westfalia, un pompier din oraşul Altena, aflat în regiunea Sauerland, s-a înecat, a confirmat miercuri un purtător de cuvânt al poliţiei.

Un azil de bătrâni cu 76 de rezidenţi din oraşul Hagen, situat în Valea Ruhr-ului, a fost evacuat miercuri din cauza inundaţiilor. "Azilul a fost foarte grav afectat şi este acum nelocuibil", a declarat un purtător de cuvânt al municipalităţii. Unele părţi ale oraşului Hagen erau încă inaccesibile miercuri seara. "Oamenii sunt disperaţi", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei. (Sursa: Agerpres, Reuters)