Aproximativ 4.000 de persoane, potrivit poliţiei, au protestat miercuri seară în centrul Atenei față de măsurile guvernamentale anunţate luni pentru a combate răspândirea variantei Delta a coronavirusului, printre acestea figurând obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale.

AtenaFoto: Pixabay

''Spunem nu!'', ''Demisia!'', au scandat manifestanţii, dintre care unii au atacat jurnalişti şi fotografi, relatează AFP citată de Agerpres.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat luni obligativitatea vaccinării pentru îngrijitori şi personalul căminelor de bătrâni, în caz contrar existând riscul concedierii.

De vineri şi până la sfârşitul lunii august, locurile de divertisment, barurile, cinematografele şi teatrele şi toate locurile cu spaţii închise vor primi, de asemenea, numai persoane care au fost vaccinate.

Un număr de 4,3 milioane de persoane sunt complet vaccinate în Grecia dintr-o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, însă guvernul se teme de o recrudescenţă a cazurilor şi o supraîncărcare a spitalelor odată cu răspândirea variantei Delta.

Grecia a înregistrat miercuri peste 2.900 de noi cazuri de COVID-19, comparativ cu doar 800 în urmă cu o săptămână.