Un pistol, un Glock, acoperit cu piese de Lego pentru a spori distracția și farmecul. Decizia dealerului Culper Precision din Utah de a crea o armă care să arate ca o jucărie, dar care nu este o jucărie, a stârnit multe controverse. Pistolul, numit Block19, are un preț cuprins între 549 $ și 765 $, potrivit La Stampa.

Block19Foto: YouTube

„Există satisfacții care pot fi obținute doar prin sporturile în care se trage cu arma, iar acest pistol este o modalitate de a demonta retorica anti-arme și de a atrage atenția asupra faptului că sporturile în care se trage cu arma sunt foarte distractive”, precizează site-ul Culper Precision. Cuvinte care sosesc în timp ce violența armată este definită de mulți ca fiind o epidemie și în timp ce un număr tot mai mare de copii mor în fiecare zi, împușcându-se din greşeală.

Când, în urmă cu aproximativ o săptămână, a apărut știrea că o companie din Utah care face modificări personalizate asupra armelor de foc a creat un kit care îmbracă pistoalele Glock cu piese de Lego roșii, galbene și albastre, rețelele sociale s-au scandalizat, avertizând: „Va costa viața unor copii”, au scris mulți. O poveste care a readus în atenţie proiectul pentru construirea unei arme cu o imprimantă 3D normală, așa cum se prevede prin acordul, dezvăluit de CNN, încheiat între activiștii pentru dreptul de a se înarma și guvernul SUA.

Pistolul, cu un singur proiectil, a fost realizat aproape în totalitate din plastic ABS - același material din care sunt realizate piesele Lego - şi care poate fi folosit de o imprimantă 3D. Singurele părți metalice sunt percutorul și o bucată de metal inclusă pentru a se conforma Legii armelor de foc - fără aceasta, arma ar fi fost complet invizibilă pentru sistemele de securitate bazate pe detectoarele de metale. (Rador)