Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost spitalizat în noaptea de marţi spre miercuri din cauza unor dureri abdominale, a anunţat serviciul său de comunicare, relatează AFP și CNN, potrivit Agerpres.

Jair BolsonaroFoto: Xinhua/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Bolsonaro s-a plâns de dureri abdominale după o serie de crize persistente de sughiț care durează de mai bine de 10 zile.

„Urmând recomandările echipei sale medicale, el a fost internat la spitalul Forţelor armate pentru a fi supus unor controale pentru identificarea cauzelor sughiţului”, a explicat Preşedinţia braziliană într-un comunicat.

„Este bine, are o stare bună” şi „va rămâne sub observaţie între 24 şi 48 de ore, nu neapărat în spital”, se precizează în comunicat.

Jair Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, a evocat această problemă de peste o săptămână, după o operaţie pentru instalarea unui implant dentar.

„Am sughiţuri de cinci zile. Am mai trecut prin asta, poate din cauza medicamentelor pe care le iau, am sughiţuri 24 de ore pe zi”, a dezvăluit el joia trecută, cu prilejul transmisiunii sale săptămânale pe Facebook.

De la venirea sa la preşedinţie în 2019, Bolsonaro a suferit mai multe operaţii la abdomen din cauza sechelelor unui atentat cu armă albă căruia i-a căzut victimă în septembrie 2018, în timpul campaniei electorale.

În iulie 2020, el a fost testat pozitiv cu COVID-19, dar nu a avut decât simptome uşoare şi nu a necesitat spitalizare.