Una dintre cele mai ciudate măsuri luate de Coreea de sud în fața noului val Covid este în zona sălilor de fitness. Mai nou, autoritățile au spus că muzica ce poate fi pusă la clasele de aerobic din Seul nu trebuie să aibă mai mult de 120 bătăi pe minut ca tempo. Gangnam Style, de exemplu, are 132 bătăi pe minut, conform The Korea Herald.

HotNews.roFoto: Hotnews

Îngrijorarea este că sportul intens poate duce la răspândirea Covid-19. Mulți consideră că măsurile sunt ridicole și absurde.

Conform regulilor de nivel 4, este interzis dușul la clubul de fitness și este limitat numărul de persoane în fiecare zonă. De asemenea, benzile de alergat sunt setate la 6 kilometri/oră.

„Ne cer să purtăm măști pe față în timp ce ne antrenăm, să verificăm temperatura la intrare, să dăm numerele noastre de telefon, iar eu am respectat aceste reguli în fiecare zi. Acum vor să nu mai alergăm și să nu ascultăm muzică”, spune Jang, în vârstă de 32 de ani, care merge la sală aproape zilnic după muncă.

Jang spune că mulți dintre prietenii săi fac exerciții la sală și spun despre aceste măsuri că sunt ilogice și excesive, iar acum au discutat despre cum să-și ajusteze exerciții.

El spune că făcea cardio la începutul și la finalul antrenamentului „iar acum ei vor să alerg mai încet”.

„Ce vor de la noi? Autoritățile vor să mă îngraș și să renunț la stilul meu de viață pentru regulile astea tâmpite?”, a mai spus Jang.

Autoritățile s-au apărat, spunând că muzica rapidă și exercițiile cardio pot genera mai multe respirații (cu stropi) ce pot răspândi virusul.

Son Young-rae, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății a spus că măștile sunt bune în prevenirea respirațiilor (cu stropi), dar nu e de acord cu plângerile unora că măsurile adiționale sunt excesive. Potrivit acestora, varianta Delta este mai transmisibilă și se poate răspândi prin contacte accidentale.