Papa Francisc a încheiat tratamentul post-chirurgical, însă va rămâne internat alte câteva zile pentru ''optimizarea tratamentului său medicamentos'', a anunţat luni Vaticanul, informează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

Papa Francis, slujba de la balconul spitaluluiFoto: Captura YouTube

La momentul la care papa a fost internat, la data de 4 iulie, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de extirpare a unei porţiuni de colon, Vaticanul a anunţat că va rămâne în spital aproximativ şapte zile, cu excepţia situaţiei în care ar apărea anumite complicaţii.

''Preasfinţia Sa, papa Francisc, a petrecut o zi liniştită (duminică) şi şi-a încheiat parcursul postoperator'', a anunţat purtătorul de cuvânt, Matteo Bruni, în declaraţia sa zilnică cu privire la starea suveranului pontif.

''În vederea optimizării tratamentului său medicamentos şi a terapiei de recuperare medicală, Sfântul Părinte va rămâne internat încă câteva zile'', a spus el în declaraţia în limba italiană.

Bruni a precizat că, înainte ca papa să apară în public, duminică, ieşind la un balcon al spitalului Gemelli din Roma pentru a rosti tradiţionala rugăciune "Angelus" în faţa a sute de credincioşi, a efectuat o vizită la secţia de oncologie pediatrică din apropiere, unii dintre copiii internaţi însoţindu-l la balcon şi stând alături de el.

După rugăciune, papa a vizitat alţi pacienţi şi personalul medical, a spus Bruni.

Papa, în vârstă de 84 de ani, a stat la balconul rezervei sale de la etajul al 10-lea al spitalului Gemelli timp de aproximativ 10 minute, citind dintr-un text pregătit, dar adăugând şi numeroase remarci spontane, iar starea sa de sănătate a părut în general bună, cu toate că vocea sa era răguşită, notează Reuters.