Cel puţin 69 de persoane au murit lovite de fulger în India, 11 dintre ele pierzându-şi viaţa în timp ce îşi făceau selfie-uri, în contextul în care ţara se confruntă în această perioadă cu furtuni musonice, a anunţat luni poliţia, relatează dpa și Agerpres

Furtuna cu fulgere in JaipurFoto: Vishal Bhatnagar/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

42 de persoane au murit în Uttar Pradesh, în timp ce alte 20 au murit duminică în Rajasthan, ambele state din nordul Indiei.

Unsprezece persoane au fost lovite de fulger în timp ce făceau selfie-uri în ploaie într-un turn de veghe la Fortul Amer, datând din secolul al XII-lea, în Jaipur, capitala statului Rajasthan, a anunţat ofiţerul de poliţie Vishnu Khatri.

Aproximativ 30 de persoane se aflau în turn şi într-o zonă din apropiere când s-a produs incidentul, fulgerele determinându-i pe unii dintre ei să sară din turn.

"Oamenii se aflau duminică în turn îşi făceau selfie-uri fără să le pese de vremea nefavorabilă. Peste 20 de persoane rănite au fost spitalizate", a adăugat el.

În afară de incidentul de la Fortul Amer, alte nouă persoane au murit lovite de fulger în statul Rajasthan, şapte dintre ele fiind copii, au declarat oficiali locali.

În Uttar Pradesh, 42 de persoane, în mare parte fermieri sau persoane fără adăpost, au murit în incidente similare, a afirmat un oficial din cadrul Departamentului pentru gestionarea dezastrelor. Alte şapte au murit lovite de fulger în statul Madhya Pradesh, din centrul ţării.

Furtuni puternice însoţite de fulgere sunt frecvente în India în timpul sezonului musonic care durează din iunie până în septembrie.