Văduva lui Jovenel Moise, care a fost asasinat miercuri seară, a declarat că soţul ei a fost "ciuruit" de mercenarii care au pătruns în casa lor, relatează BBC citat de news.ro. Martine Moïse a declarat că atacul s-a întâmplat atât de repede, încât soţul ei, Jovenel, nu a putut "spune niciun cuvânt".

Martine Moise (sursa foto: twitter)Foto: Hotnews

Preşedintele Moïse a fost ucis la 7 iulie, de 28 de mercenari străini. Martine Moïse a fost, de asemenea, rănită în atac şi a fost transportată la Miami pentru tratament.

Sâmbătă, ea a postat un mesaj vocal pe pagina ei de Twitter, în care promite să continue munca soţului.

Mai multe persoane au confirmat că este vorba de soţia preşedintelui.

"Într-o clipită, mercenarii au intrat în casa mea şi l-au ciuruit pe soţul meu”, spune Moïse în înregistrare, descriind momentul în care atacatorii şi-au ucis soţul.

"Acest act nu are nume deoarece trebuie să fii un criminal nemilos pentru a asasina un preşedinte precum Jovenel Moïse, fără a-i oferi măcar şansa să spună un singur cuvânt”, a continuat ea.

Femeia a sugerat că soţul ei a fost vizat din motive politice - în special, menţionând un referendum privind modificările la constituţie care i-ar fi putut conferi preşedintelui mai multă putere.

"Plâng, este adevărat, dar nu putem lăsa ţara să-şi piardă drumul", a adăugat ea. "Nu putem lăsa sângele preşedintelui Jovenel Moïse, soţul meu, preşedintele nostru pe care îl iubim atât de mult şi care ne-a iubit, să fi curs degeaba”.

Senatul din Haiti l-a ales pe liderul său, Joseph Lambert, ca succesor interimar al preşedintelui asasinat Jovenel Moise.