Marea Britanie ia în calcul eliminarea carantinei pentru toate persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze, care sosesc din alte țări, a precizat vineri ministrul transporturilor Grant Shapps, citat de Reuters. Precizarea vine la doar o zi după ce guvernul de la Londra a decis ca britanicii complet imunizați să nu mai intre în izolare la întoarcerea acasă.

LondraFoto: Pere Sanz | Dreamstime.com

"Vrem să putem să ne deschidem către oameni. Lucrăm la asta”, a comentat oficialul britanic pentru Sky News, adăugând că detalii vor fi prezentate în următoarele săptămâni.

Joi, el a anunțat că rezidenții britanici complet vaccinați care sosesc în Anglia din diverse state cu risc epidemiologic scăzut nu mai trebuie să intre în carantină la sosirea în țară.

Shapps a spus că procesul de recunoaștere a statutului de vaccinat va viza statele care folosesc vaccinurile aprobate de OMS și a explicat că procedura este mai complexă pentru că fiecare țară folosește certificate diferite.

Lucrurile sunt însă mai simple în ceea ce privește Uniunea Europeană, a recunoscut oficialul britanic.

"E mai ușor cu UE pentru ei și-au creat propriul pașaport digital, însă e mai complicat cu SUA, care nu are un astfel de sistem”, a mai declarat ministrul pentru BBC.