Un membru al familiei regale saudite este ținta unei anchete pentru trafic de persoane deschisă în 2019 de procuratura de la Nanterre, lângă Paris, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șapte dintre angajații acestui prinț saudit, majoritatea femei de origine filipineză, au depus o plângere în octombrie 2019 pentru ”sclavie modernă”, a confirmat procuratura, adăugând că o plângere mai veche a fost adăugată la procedură.

Faptele datează de câțiva ani, din jurul anului 2008, 2013 și 2015, petrecute într-un apartament din Neuilly-sur-Seine, în suburbiile pariziene.

Reclamanții au fost audiați „în urmă cu câteva săptămâni”, a declarat o sursă apropiată anchetei, adăugând că prințul nu a fost încă audiat de anchetatori pentru că nu este prezent pe teritoriul francez.

Reclamanții, recrutați în Arabia Saudită și care l-au urmat pe prinț și familia sa în cele două țări, au scăpat în timpul unei călătorii în Franța, a adăugat sursa.

Potrivit ziarului Le Parisien, aceste femei, responsabile în principal de îngrijirea celor patru copii ai cuplului princiar, erau „la dispoziția angajatorului zi și noapte toată săptămâna”, unele dormind „pe podea”.

Ancheta este efectuată de secția de poliție Neuilly-sur-Seine și de departament pentru lupta împotriva criminalității organizate legate de imigrația ilegală.