Cursa vaccinării a fost comparată cu Hunger Games de un ministru australian al sănătății în condițiile în care autoritățile de aici sunt mult în urma altor națiuni în ceea ce privește achiziționarea dozelor necesare imunizării populației, relatează The Guardian. Până acum, doar 7,2% din populație a fost imunizată cu ambele doze.

Hunger Games (Jennifer Lawrence)Foto: Netflix

În timp ce New South Wales a confirmat luni 35 de noi cazuri de Covid-19, ministrul sănătății din acest stat a oferit o descriere fără menajamente a campaniei naționale de vaccinare. “Până vom reuși să obținem suficiente doze de vaccin și suficient personal medical care să se ocupe de imunizarea efectivă a oamenilor, vom continua să ne aflăm în plin scenariu Hunger Games aici, în NSW,” a declarat Brad Hazzard.

Și premierul din Queensland, Annastacia Palaszczuk, și-a exprimat frustrarea luni anunțând noi cazuri de îmbolnăviri și spunându-le reporterilor că statul va achiziționa doar 65.000 de doze Pfizer pe săptămână. Palaszczuk a dat vina pe guvernul federal Morrison și a făcut apel la populație să aibă răbdare.