Un bărbat în vârstă de 60 de ani a decedat după ce a fost înjunghiat într-un „atac aleatoriu şi neprovocat” în centrul Londrei în plină zi, transmite vineri agenția DPA, citată de Agerpres.

Incident Marea BritanieFoto: Ricardo Maynard / Alamy / Alamy / Profimedia

Victima a fost găsită rănită în urma incidentului, produs în Oxford Circus, joi în jurul orei locale 20:00 şi a murit la spital la scurt timp.

Un bărbat de 25 de ani a fost reţinut la locul atacului, fiind suspectat de posesie de armă ofensivă şi provocarea de răni fizice grave. Ulterior, el a fost plasat în arest pentru presupusă omucidere şi rămâne în custodia poliţiei londoneze.

„Acesta este tratat ca un atac neprovocat şi aleatoriu şi nu căutăm alte persoane în legătură cu acest incident. Aş dori să reasigur publicul că acest incident nu este legat de terorism”, a declarat inspectorul-şef Vicky Tunstall, de la Comandamentul special pentru infracţiuni al poliţiei londoneze.

„Este clar că zona Oxford Circus era foarte aglomerată la momentul atacului. Trecători au intervenit pentru reţinerea suspectului şi sper să îi identificăm şi să vorbim cu ei, pentru a avea mărturiile lor şi a le oferi sprijin. În special, aş vrea să îi găsim pe cei doi tineri cu skateboard-uri care au condus la această intervenţie”, a adăugat el.

Pentru a avea o anchetă cât mai detaliată asupra circumstanţelor atacului, Tunstall a făcut apel la eventualii martori care au făcut fotografii sau au filmat incidentul.