Uitați de super-iahturi, o nouă navă „rezidențială” ce va fi construită parțial la șantierul naval Vard din Tulcea este atât de uriașă încât eclipsează cu aproape 100 de metri în lungime ​vaporul de lux al celui mai bogat om al planetei, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, relatează CNN.

Carena Somnio, cel mai mare iaht rezidential din lume, va fi construita la TulceaFoto: somniosuperyachts.com

Cu o lungime impresionantă de aproape 222 de metri, Somnio va fi cel mai mare iaht din lume „atât ca lungime cât și ca volum” când va fi lansat în 2024.

Super-iahtul în valoare de 500 de milioane de dolari comandat de Bezos are o lungime de 127 de metri.

Somnio, care înseamnă „a visa” în latină a fost proiectat de companiile Winch Design și Tilliberg Design din Suedia, proiectul cu un cost estimat de 600 de milioane de dolari urmând să fie realizat de constructorul norvegian VARD.

Potrivit site-ului Vard, carena celui mai mare iaht rezidențial din lume va fi construită la șantierul naval din Tulcea al companiei unde urmează să fie realizate și primele montaje.

Nava uriașă va avea 39 de apartamente amenajate de-a lungul a 6 punți, restaurante, baruri și o piscină cu plajă.

Prețul de vânzare al unui apartament începe de la 11 de milioane de dolari, un purtător de cuvânt al proiectului confirmând pentru CNN Travel că unele au fost cumpărate deja.

Deși identitatea proprietarilor va fi ținută secretă, cei care reușesc să achiziționeze un apartament (lucru pe care îl pot face doar prin invitație sau referință) vor beneficia de servicii complete, „atât pentru nevoile de pe mare cât și pentru cele de pe uscat”.

Fiecare dintre cele 39 de apartamente va include elemente caracteristice create în funcție de preferințele clientului însă vor include probabil o sală de fitness, o bibliotecă și spații de luat masa atât în apartament cât și în exteriorul acestuia, potrivit unui comunicat de presă al Winch Design.

Proiectanții Somnio afirmă că clienții vor beneficia de același nivel de lux oferit de hotelurile de 7 stele, pe lângă faptul că își vor putea trece adresa ca fiind pe cel mai mare iaht din lume.

„Proprietarii se vor bucura de un stil de viață cu adevărat unic pe mare, cu un echipaj ales pe sprânceană și un itinerar global de destinații cu atenție alese și experiențe demne unui iaht de acest fel”, afirmă proiectanții Somnio.