La o zi după ce satul Lytton din Columbia Britanică s-a confruntat cu cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada, rezidenților acestuia li s-a ordonat să își evacueze locuințele datorită unui incendiu de vegetație care a cuprins localitatea, relatează CNN.

Satul Lytton din Canada a luat focFoto: Twitter

Primarul Jan Polderman a emis ordinul de evacuare miercuri seara, potrivit unui comunicat de presă publicat de autoritățile locale.

„Toți rezidenții sunt sfătuiți să părăsească comunitatea și să se îndrepte spre o locație sigură”, afirmă comunicatul.

Lytton, care se află la 313 kilometri est de orașul Vancouver, are o populație de 249 de rezidenți.

„Este crunt. Tot satul este în flăcări” a declarat primarul Polderman pentru CBC News.

„A durat în total cam 15 minute de la primul semn de fum până când, subit, să fie foc peste tot”, a adăugat acesta, precizând că în unele locuri focul a avut o înălțime de peste un metru.

„Am condus prin sat și era doar fum, flăcări, cablurile de înaltă tensiune erau căzute”, a relatat primarul pentru CBC.

DriveBC, un site care furnizează informații despre traficul din provincie, scrie că două incendii de vegetație au închis autostrăzile aflate la nord și sud de Lytton.

Temperaturile înregistrate în sat au urcat la până la 49,5° C marți, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada.

Temperaturile extreme au avut un impact devastator asupra provinciei, oficialii anunțând că peste 230 de decese asociate cu valul de căldură au fost raportate în Columbia Britanică vineri.

Medicul legist șef al provinciei a declarat că este o situație „fără precedent”.

REFERINȚĂ: