Donald Rumsfeld, fost șef al Pentagonului sub conducerea lui George W. Bush, un lider al războaielor din Irak și Afganistan, a murit la vârsta de 88 de ani în statul New Mexico, a anunțat miercuri familia sa, potrivit AFP.

Donald RumsfeldFoto: Captura BBC

„Poate că va intra în istorie pentru realizările sale extraordinare de-a lungul a șase decenii de serviciu public, dar pentru cei care l-au cunoscut cel mai bine și ale căror vieți s-au schimbat pentru totdeauna, ne vom aminti dragostea sa neclintită pentru soția sa Joyce, familia și prietenii săi și integritatea a adus o viață dedicată țării sale ", se arată în postarea familiei.

Donald Rumsfeld: aviator, lider politic și militar de succes

Donald Henry Rumsfeld, cunoscut mai ales ca Donald Rumsfeld, (născut 9 iulie 1932, Evanston, Illinois) a fost Ministrul Apărării SUA (United States Secretary of Defense) în administrația Președintelui Gerald Ford (1975 - 1977) și în administrația Președintelui George W.Bush (2001 - 2006). Pe data de 8 noiembrie 2006, Rumsfeld și-a prezentat demisia sa din funcția de Ministru al Apărării. Ca Ministru al Apărării, Rumsfeld este deținătorul unui record, fiind simultan cel mai tânăr și, respectiv, cel mai în vârstă Ministru al Apărării Statelor Unite care a servit vreodată. Cu excepția lui Robert McNamara, nici un alt politician nu a servit mai mult în această funcție.

Rumsfeld a servit în numeroase poziții în timpul președintelui Richard Nixon. A fost de asemenea un reprezentativ în Camera Deputaților a Statelor Unite, respectiv ambasador al țării la NATO (1973 – 1974).

Donald Rumsefeld este absolvent al Universității Princeton (1954). Între anii 1954 și 1957, Donald Rumsfeld a fost aviator în United States Navy, după care a devenit rezervist.