Poliția britanică investighează circumstanțele agresării directorului medical al Angliei, profesorul Chris Whitty, după ce o înregistrare video cu hărțuirea acestuia de către doi bărbați într-un parc din Londra a fost amplu distribuită pe rețelele sociale, relatează Euronews.

Directorul medical al Angliei Chris Whitty a fost agresat intr-un parc din LondraFoto: Captura video

Înregistrarea video îl arată pe profesorul Whitty fiind abordat de doi bărbați în Parcul St. James, aceștia râzând și încercând să-l rețină pe oficial în timp ce acesta încearcă să se elibereze.

Incidentul a avut loc duminică.

Agresiunea a fost aspru condamnată de legiuitorii britanici, premierul Boris Johnson și cabinetul său.

Poliția londoneză a confirmat într-un comunicat publicat pe Twitter că investighează incidentul.

„Suntem la curent cu o înregistrare video distribuită online care arată un incident din Parcul St. James. Ofițerii au vorbit cu toți cei implicați la momentul respectiv și datele lor au fost luate. Suntem în legătură cu victima și circumstanțele sunt investigate în continuare”, a anunțat poliția din capitala Marii Britanii.

Premierul Boris Johnson s-a declarat „șocat de hărțuirea abjectă” a directorului medical al Angliei (CMO).

„Condamn comportamentul acestor golani”, a afirmat acesta pe Twitter, adăugând că „funcționarii noștri publici care muncesc din greu nu ar trebui să se confrunte cu astfel de intimidări pe străzile noastre și noi nu vom tolera asta”.

Anterior Whitty a fost abordat în public de către cetățeni după izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Medicul epidemiolog a avut un rol central în gestionarea pandemiei de către Marea Britanie și a apărut adesea alături de Boris Johnson la conferințe de presă.